GEZOND NU EN LATER
Ooracupunctuur
VoetreflexPlus
Dorn-Methode
Breuss-Methode
Spring Forest Qigong
Body Stress Release
Links
Praktijk informatie
Uw Privacy

BREUSS-Methode

 

De tussenwervelschijf is het kraakbeen tussen de wervels dat ervoor zorgt dat de zenuwen beschermd worden en de wervels elkaar niet raken. Rudolf Breuss ontwikkelde de tussenwervelschijf-methode en stelde vast dat deze zich heel goed laat combineren met de Dorn-Methode.
De Breuss-Methode is een fijngevoelige, energetisch handmatige rugbehandeling, die psychische energetische en lichamelijke blokkades kan oplossen.

Je kunt er veel tussenwervelkolom problemen, zoals ischias en hernia ongevaarlijk en succesvol mee behandelen.

De zachte Breuss-Methode van de wervelkolom gaat er van uit dat er geen versleten tussenwervelschijven bestaan, omdat alle cellen ook op hoge leeftijd steeds weer vernieuwd worden. Er bestaan wel gedegenereerde tussenwervelschijven, maar die kunnen gestimuleerd worden, zodat ze weer verbeteren, regenereren.
Bij osteoporose of pijn moet de behandeling heel voorzichtig gedaan worden, de behandeling mag niet pijnlijk zijn.
Breuss-Methode is een hele ontspannende rugbehandeling met een diepe energetische doorwerking. Veel cliënten hebben verkrampte en verstijfde rugspieren. Het is dan moeilijker om de wervels te corrigeren met de Dorn-Methode. De Breuss-Methode pas ik in dat geval voor de Dorn-Methode wervelcorrectie toe.
De Breuss-methode kan je zo vaak je wilt herhalen.

Dorn-Methode Combinatie met Breuss-Methode
Wanneer u veel pijn heeft, kan de Breuss-Methode voorafgaand aan de Dorn-Methode behandeling worden uitgevoerd, om de rug goed voor te bereiden op de Dorn-Methode behandeling.

Wanneer de Breuss-Methode na de Dorn-Methode behandeling aansluitend wordt uitgevoerd, om de wervelkolom nog meer te strekken, zult u zich niet alleen ontspannender voelen, maar ook de pure wellness van een zeer therapeutische (diepwerkende) behandeling ervaren.

 

 

 

Irma de Vries

 

 

 

Gezond Nu en Later