GEZOND NU EN LATER
Ooracupunctuur
VoetreflexPlus
Dorn-Methode
Breuss-Methode
Spring Forest Qigong
Body Stress Release
Links
Praktijk informatie
Uw Privacy

Algemene informatie bij de DornMethode

De DornMethode is een zachte wervel en gewrichtsbehandeling. Ze kan gebruikt worden bij ziektes, die direct of indirect samenhangen met de wervelkolom. De DornMethode is vrij van ongewenste bijwerkingen ongevaarlijk maar zeer werkzaam. Het werkt zonder medicijnen. Omdat er geen medische voorkennis nodig is, is ze snel en gemakkelijk te leren.

De basis van de DornMethode is altijd de correctie van het beenlengteverschil.

Bijna Iedereen heeft een beenlengteverschil. Wel hebben we even lange benen, alleen daar waar het been langer lijkt, is er meer ruimte in het heupgewricht: bekkenscheefstand!

Het leidt vaak tot veel chronische problemen: Scoliose, lage rugklachten, heupklachten, kniepijn, voetproblemen, verzakkingen, darm- en blaasproblemen en nekklachten.

Meestal krijg je te horen; je been is te kort, doe maar een verhoging onder je schoen. Echter, dit stabiliseert de bekkenscheefstand, die later tot enorme heup en lage rugklachten kan leiden.

 

Het lange been moet korter gemaakt worden.

Door de gewrichten van heup, knie en enkel weer terug te zetten in hun oorspronkelijke positie wordt de beenstand weer gelijk. Daarna worden de wervels voorzichtig en met behulp van een drukimpuls (waarbij de rugspieren om de tuin worden geleid, zodat het pijnloos kan) teruggezet. Met zelfhulp oefeningen kan de klant hierna zichzelf corrigeren, als het zich weer voordoet.

De behandeling is ook heel goed voor zenuwen en organen. De sturing van de organen gaat vanuit de hersenen via het ruggenmergkanaal naar de plaatsen waar ze uit de wervelkolom naar de betreffende organen lopen. Als de wervels niet goed staan komen deze verbindingen ook onder druk te staan.

 

Gewoon met gezond verstand het totale botten- en bewegingsapparaat te lijf!

 

Deze mooie DornMethode heb ik mogen leren van Idelette Eijgelaar te Ommen.

Zie haar website voor meer informatie over Idelette.

www.ideletteeijgelaar.nl

 

 

 

Irma de Vries

 

 

 

 

Gezond Nu en Later